keselamatan dan kualiti makanan
Terdapat banyak cara untuk mengawet makanan walaupun banyak di antara kita yang biasa dengan penyejukan atau pembekuan. Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan. Covid 19 Pesanan Keselamatan Makanan 10 Info Sihat Bahagian Pendidikan Kesihatan Kementerian Kesihatan Malaysia Makmal Keselamatan dan Kualiti Makanan MKKM Terengganu berperanan dalam memberi perkhidmatan analisis makanan yang cekap dan berkualiti bagi menyokong aktiviti di bawah. . The Role of Government Agencies in Assessing HACCP The Malaysian Procedure. KAWALAN KUALITI MAKANAN. Objektif Am Objektif am Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan adalah untuk melindungi orang ramai daripada bahaya-bahaya kesihatan makanan sepanjang penyimpanan. Keselamatan makanan bermaksud makanan itu bersih daripada kuman berbahaya racun toksin dan bersih daripada najis dan bahan buangan yang lain. Untuk makluman Peraturan-peraturan Kebersihan Makanan 2009 merupakan undang-undang...
Comments
Post a Comment